vineri, 7 septembrie 2012

Functionalitati Facebook utile pentru administratorii paginilor social media

Facebook actualizeaza frecvent platforma cu noi instrumente, aplicatii si caracteristici. Fluxul constant de modificari poate face dificil pentru managerii paginilor social media sa tina pasul cu reteaua sociala. In cele ce urmeaza, functionalitatile Facebook utile pentru community managers, asa cum arata si opereaza ele acum.

O lista cu trucuri utile pentru content managerii Facebook

Programarea postarilor


Facebook a lansat o facilitate care permite brandurilor de a programa mesajele direct din pagina Facebook. Oamenii s-au plans ca această functie este dificil de localizat (printre alte critici). Puteți sa gasiti icoana (un ceas mic) in coltul din stanga jos al casetei in care postati.

Cititi aici mai multe informatii despre programarea postarilor Facebook!

Editarea mesajelor


Cand faceti o greseala intr-un mesaj pe Facebook, nu mai trebuie sa va panicati. Acum puteti sa le editati, facand clic pe pictograma creion de deasupra mesajului. Pentru a edita mesaje mai vechi, faceti click pe stampila de timp și selectati "Edit". Puteti modifica mesaje cu imagini atasate (legende foto), dar nu si cele care contin numai text.

Promovarea postarilor individuale


Facebook va permite, contra cost, sa promovati mesaje individuale din reteaua sociala  pentru o audienta specifica. Atentie insa la calitatea postarii promovate si la potrivirea mesajului si formularii lui cu publicul tinta.

Sponsored Search Results


Această caracteristica permite brandurilor sa plateasca aparitia in rezultatele la cautarile de pe Facebook pentru un anumit subiect. De exemplu, atunci cand introduceti termenul "desert" intr-o cautare pe reteaua sociala, meniul derulant sugereaza mai intai un rezultat sponsorizat (sponsored search result).

Mai multe informatii despre Facebook Sponsored Search Results gasiti aici!

Rearanjarea aplicatiilor


Facebook a renuntat la tab-uri si le-a inlocuit cu aplicatii. Acestea functioneaza asemanator, dar cu cateva diferente importante (printre care si disparitia fan-gate-urilor). Pentru a modifica locul in care o aplicatie apare pe pagina de Facebook, faceti click pe pictograma creion din dreapta-sus si alegeti "schimba pozitia cu [aplicatia dorita] (swap position with [app of your choice])."

Citeste si "7 trucuri avansate de control al contului Facebook"


Desemnarea altor manageri


Pentru unii, managementul activitatii unui brand pe social media mananca mult timp, pentru altii e necesar sa fie un proces desfasurat 24/7. Indiferent de motiv, alegerea mai multor persoane care sa functioneze ca manageri ai paginii companiei este o idee buna. Pentru a desemna alti manageri, mergeti la setarile paginii si schimbati rolurile de administrare.

Masurarea activitatii pe Facebook


Facebook Insights este instrumentul de analiza construit in reteaua sociala. Prin Insights puteti determina care sunt cele mai populare postari, la ce ora mesajele ajung la cei mai multi fani, care aplicatii sunt mai performante etc. Pentru a accesa Facebook Insights, accesati intai panoul de administrare si veti gasi acolo datele paginii.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: