vineri, 7 septembrie 2012

Aria de acoperire a serviciului Google Fiber va fi extinsa

In luna iulie 2012, Google a devenit provider de internet si cablu TV in Kansas City, SUA, prin lansarea serviciului Google Fiber. Acum, informatii facute publice de "persoane care cunosc situatia din Kansas", anunta o extindere a ariei de acoperire a serviciului Google Fiber.

Google Fiber este serviciul Google de acces la internet si cablu TV


Ce este Google Fiber


Google Fiber este un serviciu prin care Google ofera acces la internet la viteze foarte mari, precum si televiziune prin cablu la calitate HD. De asemenea, serviciul de televiziune prin cablu oferit de Google permite inregistrarea a pana la 500 de ore de emisiuni. Viteza de acces la internet prin serviciul oferit de Google se presupune a fi de pana la 100 de ori mai mare decat a serviciilor concurente, iar, pentru cei care nu doresc sa plateasca accesul la internet, Google ofera un serviciu gratis, cu o viteza putin mai mica.

Citeste si "Aplicatii vs mobisite-uri: care este viitorul "internetului mobil"?"


Probleme legate de extinderea Google Fiber


Conform informatiilor aparute, Google planifica extinderea arie de acoperire a Google Fiber in afara Kansas City. Aceasta informatie a fost insa primita cu ingrijorare de companiile de cablu, deoarece Google controleaza deja in mod semnificativ modul in care oamenii navigheaza pe internet. Daca companiia va avea si control asupra modului in care utilizatorii se conecteaza fizic la internet, Google va avea un avantaj urias.

In alta ordine de idei, se zvoneste ca Apple planuieste lansarea unui dispozitiv TV.

sursa: Business Insider

Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: