joi, 2 august 2012

Facebook are 102 milioane de utilizatori care acceseaza reteaua exclusiv de pe dispozitive mobile

Facebook a facut publice date care arata ca 102 milioane de utilizatori din cei aproape un miliard acceseaza reteaua sociala exclusiv de pe dispozitive mobile.


Facebook inregistreaza peste 10% din utilizatori ca accesand reteaua exclusiv de pe dispozitive mobile


Conform unui document trimis de Facebook catre Securities and Exchange Commission in luna iunie a anului curent, reteaua sociala inregistreaza un numar de 102 milioane de utilizatori care acceseaza Facebook exclusiv de pe dispozitive mobile. Acest numar prezinta o crestere de 23% fata de luna martie.


In decembrie 2011, 58 de milioane de utilizatori proveneau exclusiv de pe dispozitive mobile. Acest numar a crescut la 83 de milioane in martie 2012. Cei 102 de milioane de utilizatori "exclusiv mobili" anuntati de Facebook  in iunie reprezinta peste 10% din totalul de 955 de milioane de utilizatori activi ai retelei sociale. In december 2011, procentul de utilizatori "exclusiv mobili" era de 13% din total.

Citeste si "Cele mai recente date Facebook: venituri de 1,184 miliarde de dolari, 955 de milioane de utilizatori activi pe luna, 552 de milioane de utilizatori activi pe zi"



Facebook nu a facut insa publica si o segmentare a utilizatorilor care acceseaza reteaua exclusiv de pe dispozitive mobile. Reteaua sociala inregistreaza cresteri semnificative in tari "mobile-first",  precum India si Indonezia, unde exista un numar considerabil de utilizatori de mobile "feature". Impreuna cu trendurile publicate anterior de Facebook, datele sugereaza ca aceasta crestere in segmentul mobil, precum si a numarului de utilizatori exclusiv de pe dispozitive mobile, se datoreaza tarilor in curs de dezvoltare.

Desigur, nu trebuie ignorat trendul global de scadere a timpului petrecut pe dispozitive desktop, in favoarea dispozitivelor mobile.

Utilizatori "mobili" si dispozitive mobile in tari "mobile-first"


Emily White, Facebook, a declarat luna trecuta ca 30% din utilizatorii noi din India isi creaza cont de pe un dispozitiv mobil. Este posibil ca acesti utilizatori sa se numere intre cei care acceseaza reteaua sociala exclusiv de pe dispozitive mobile. Interesant este si ca aproximativ 30% din utilizatorii Facebook din India folosesc telefoane mobile "feature", in timp ce aproximativ 10% acceseaza reteaua sociala de pe dispozitive Android sau iPhone. Tot conform declaratiilor lui Emily White, 90% din utilizatorii din Africa acceseaza reteaua sociala prin intermediul dispozitivelor mobile.

In Indonezia, Facebook a crescut cu 24% fata de luna iunie a anului trecut. Aproximativ 36% din utilizatorii din Indonezia acceseaza reteaua sociala prin telefoane mobile "feature", iar aproximativ 5% folosesc dispozitive Android sau iPhone. Ca si in cazul Africii, Indonezia este o tara "mobile-first", in care utilizatorii acceseaza internetul pentru prima data prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Utilizatori "mobili" in tari "desktop-first"


In cazul Statelor Unite, Canadei, Europei si a altor regiuni "desktop-first", utilizatorii acceseaza reteaua sociala atat de pe dispozitive desktop, cat si mobile. In luna iunie 2012, 441 de milioane de utilizatori au accesat facebook de pe ambele tipuri de dispozitive.

sursa: Inside Facebook
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: