marți, 3 iulie 2012

Cautarile Google dupa imagini, mai eficiente si mai rapide

Google a anuntat ca a adus imbunatatiri algoritmului pentru cautare dupa imagini. Imbunatatirile includ consolidarea "inteligentei" care "ghiceste" cele mai bune rezultate, adaugarea "graficului de cunostinte"  (knowledge graph) pentru rezultatele de imagine si  improspatarea continut afisat.


Google permite cautarea dupa imagini





Imbunatatirea rezultatelor afisate la cautarile dupa imagini


Dupa aplicarea updateului la algoritmul de cautare, Google incerca sa ofere raspunsuri mai "inteligente". De exemplu, la incarcarea unei imagini a unei flori, anterior, Google analiza imaginea ca fiind o floare. Acum, Google va incearca sa ghiceasca ce tip de floare este. Search Engine Land a publicat un exemplu, prin imaginea de mai jos:

Google incerca sa ofere raspunsuri mai "inteligente" la cautarile dupa imagini


Includerea graficului de cunostinte pentru cautare dupa imagini


Atunci cand cautati dupa o imagine, Google va returna si datele disponibile in "knowledge graph" pentru acea imagine. De exemplu, in experimentul Search Engine Land s-a incarcat o imagine a Castelului Neuschwanstein, iar rezultatul poate fi urmarit im imaginea de mai jos.

La cautarea  dupa o imagine, Google va returna si datele disponibile in "knowledge graph"


Rezultate mai "proaspete" pentru cautare dupa imagini

Daca imaginea dupa care se face interogarea este asociata unei stiri importante, Google va afisa de acum continut mai recent in rezultatele de cautare, pentru a spori relevanta rezultatelor. Reprezentantii Google au declarat ca au "extins indexul, astfel incat sa fie afisate mai multe siteuri care contin imaginea si informatii referitoare la acesta."
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: