sâmbătă, 7 iulie 2012

Twitter a upgradat motorul de cautare cu filtre noi si functia autocomplete


Cautarea informatiilor in Twitter nu a stralucit niciodata. Imposibilitatea selectarii conturilor in care sa se efectueze cautarea si perioada din care erau scoase datele din arhiva sunt doar doi factori care ingreunau gasirea informatiilor. Cu cateva zile in urma Twitter anunta un upgrade important al motorului de cautare, iar ieri acesta a fost implementat. Modificarile aduse includ functia autocomplete si noi filtre.

Echipa Twitter considera ca modificarile implementate vor avea un impact substantial



Una din cele mai vizibile modificari aduse motorului de cautare Twitter este adaugare de sugestii"Cautarea in @twitter va fi schimba pentru totdeauna. Felicitari echipei si bucurati-va de impactul substantial al munci voastre, pe care doar putini il inteleg astazi!" a scris intr-un tweet Pankaj Gupta, manager al echipei de ingineri ai retelei sociale.


Cea mai vizibila modificare implementata de reteaua sociala este functia autocomplete, adaugarea de sugestii pentru cautare. Caseta drop-down va sugera utilizatorilor atat termeni pentru cautare, cat si conturi Twitter, indiferent daca acestea sunt deja in lista de Follow sau nu.

Echipa de ingineri ai retelei a adaugat si un nou filtru pentru rezultatele cautarii. Utilizatorii pot vedea acum doar informatiile gasite in conturile persoanelor pe care le urmaresc. Modificarea este utila mai ales pentru filtrarea fluxului personal de stiri. 

Noul filtru de cautare pe Twitter este util in filtrarea fluxului personal de stiri


Alte upgrade-uri includ:
  • corectii de ortografie
  • sugestii pentru cautari similare
  • numele reale si numele de utilizator in rezultatele cautarii (sunt incluse tweet-urile care includ fie numele real, fie numele de utilizator al unei persoane)
Acest upgrade este deja implementat pe Twitter.com, iar aplicatiile de iPhone si Android dispun de autocomplete, corectii de ortografie si sugestii pentru cautari similare.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: