marți, 10 iulie 2012

Top 3 canale de distribuire a stirilor: Facebook, email, Twitter

Potrivit unui studiu realizat de Reuters si publicat pe site-ul Journalism.co.uk canalele preferate de utilizatorii de internet din Marea Britanie pentru distribuirea informatiilor sunt, in ordine, Facebook, email si Twitter.



Studiul Reuters plaseaza pe primele 3 poziti pentru distribuirea de informatii Facebook, emali si Twitter





Conform datelor publicate de Reuters, 55% din persoane prefera sa distribuie stiri pe Facebook, iar 33% folosesc email-ul pentru a trimite mai departe stirile. Acest loc doi, desi surprinzator la prima vedere, este justificat de faptul ca email-ul este mediul cu cei mai multi useri la nivel mondial, depasind orice retea sociala, inclusiv Facebook, cu cei aproape 1 miliar de utilizatori. Locul trei este ocupat de Twitter, cu un procent de 23%, iar Google+ insumeaza doar 6% din total.


In privinta modului preferat de a descoperi informatii, rezultatele nu sunt surprinzatoare. Tinerii cu varste cuprinse in 16 si 24 de ani prefera, in proportie de 43%, retelele sociale in detrimentul motoarelor de cautare. In randul adultilor cu varste de peste 45 de ani, doar 11% aleg social media - 33% inca prefera motoarele de cautare.


Raportul Reuters, care poate fi citit integral aici, subliniaza si rolul tot mai important pe care dispozitivele mobile il joaca in descoperirea si distribuirea infrmatiilor.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: