duminică, 29 iulie 2012

SMS-urile, cea mai uzuala metoda de comunicare

Studiu interesant realizat de Ofcom: in Marea Britanie SMS-urile reprezinta cea mai uzuala metoda de comunicare cu prietenii si familia, devansand discutiile fata in fata sau telefonice.


SMS-urile sunt cea mai populara forma de comunicare cu prietenii si familia





Studiul realizat de Ofcom a inclus 1.980 de cetateni ai Marii Britanii. 59% dintre acestia trimit SMS-uri prietenilor sau familiei cel putin o data pe zi. Pe locul doi in top sunt discutiile fata in fata, cu 47%, discutiile telefonice (47%), prin social media (32%) si email (30%).


Acest studiu nu reliefeaza metoda preferata de comunicare, ci cea folosita, cea mai facila. 67% din intervievati au declarat ca prefera discutiile fata in fata, 20% discutiile telefonice si doar 5% prefera SMS-urile.


Datele difera usor fata de cele publicate de Pew Research Center, anul trecut. Studiul din 2011 se refera la populatia SUA, unde 51% din adulti prefera convorbirile telefonice, iar 31% SMS-urile.


Alte date interesante



Britanicii trimit, in medie, 50 de SMS-uri pe saptamana, dublu fata de acum patru ani. In 2011 au fost trimise in Marea Britanie, in total, 150 de miliarde de mesaje text. Convorbirile telefonice au scazut insa cu 1% in cazul mobilelor si 10% pentru liniile de telefonie fixa. 40% din britanici au un smartphone, iar 10% un e-reader. 11% sunt proprietarii unei tablete, fata de 2% anul trecut.


Intrebare: voi cum pastrati contactul cu cei dragi?


sursa: Mashable
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: