duminică, 22 iulie 2012

Facebook verifica mesajele private ale utilizatorilor pentru convorbiri suspecte

Potrivit informatiilor publicate de Reuters, Facebook foloseste programe de filtrare a conversatiilor care au loc in reteaua sociala, pentru a identifica posibile mesaje suspecte.

Facebook analizeaza mesajele personale ale utilizatorilor, pentru a identifica posibilele conversatii suspecte


Sistemul de monitorizare folosit de Facebook functioneaza in trei etape. Prima este complet automatizata. Toate mesajele sunt analizate de un program. Conversatiile care contin cuvinte sau fraze suspecte sunt marcate pentru a fi cititte de un angajat al retelei sociale. In cazul in care acesta decide ca mesajul este suspect, datele sunt trimise catre fortele de ordine, declara Joe Sullivan, ofiterul de securitate al Facebook.
Strategia folosita de Facebook a atras critici pentru incalcarea dreptului utilizatorilor retelei sociale la intimitate. "Nu ne dorim sa cream un mediu in care mesajele private ale utilizatorilor sa fie citite de angajatii nostri. Urmarim ca tehnologia pe care o folosim sa fie cat mai eficienta, pentru a scadea procentul mesajelor marcate automat ca suspecte. Este foarte important sa reducem pe cat posibil numarul mesajelor citite de catre angajati" au declarat reprezentantii retelei sociale.

Se pare ca cel putin un pedofil a fost arestat in urma informatiilor furnizate politiei de catre Facebook.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: