marți, 17 iulie 2012

Facebook ar putea sa permita copiilor sub 13 ani sa aiba profil pe reteaua sociala

Copiii mai mici de 13 ani ar putea accesa reteaua sociala, sub supravegherea parintilor. Facebook analizeaza optiunea de a modifica limita de varsta de la care permite crearea de profiluri. 


In momentul de fata, varsta minima de la care cineva isi poate face un profil pe Facebook este de 13 ani





Noua optiune, daca va fi implementata, va permite copiilor mai mici de 13 ani sa aiba conturi. Acestea vor fi insa legate de cele ale parintilor, care vor putea controla persoanele pe care copiii le au in lista de prieteni, precum si ce aplicatii folosesc acestia. Conform The Wall Street Journal, noile caracteristici ar putea sa includa si taxarea parintilor pentru jocurile contra cost accesate de copii.


"Multe rapoarte recente au subliniat cat de greu este in momentul de fata sa impui restrictii de varsta pe internet, mai ales atunci cand parintii doresc ca si copiii lor sa aiba acces la continutul si serviciile online. Suntem in dialog continuu cu partile interesate, organele de reglementare si factorii de decizie pentru a ajuta parintii sa asigure un mediu online sigur pentru copiii lor", au declarat reprezentantii Facebook, fara a confirma insa informatiile publicate de The Wall Street Journal.


Desi Facebook impune o limita de varsta de 13 ani, studiile arata ca peste 38% din copiii de pe Facebook au mai putin de 12. In aceste conditii, solutia luata in calcul de Facebook ar putea sa asigure un mediu sigur pentru copii in cadrul retelei sociale.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: