luni, 2 iulie 2012

Facebook introduce icoane speciale pentru cuplurile gay


Facebook a trecut printr-un nou update, reteaua sociala afisand acum icoane speciale pentru cuplurile gay care se casatoresc. Acestea au luat locul icoanei clasice, care infatiseaza un mire si o mireasa.

Co-fondatorul Facebook Chris Hughes s-a casatorit cu partenerul sau, Sean Eldridge.


Acest update a fost observat prima data cu ocazia casatoriei unuia dintre co-fondatorii Facebook, Chris Hughes, cu partenerul sau, Sean Eldridge. Icoana, infatisand doi miri, a fost afisata pe profilul acestuia pentru a anunta evenimentul.

Modificarea icoanelor nu este prima actiune prin care Facebook sprijina drepturile cuplurilor gay. In februarie 2011 au fost introduse doua noi optiuni la "relationship status" (statusul relatiei) pentru cei din comunitatile de gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali, si anume “In a domestic partnership” (Intr-un parteneriat domestic) si “In a civil union” (In uniune civila).

Aditional, Facebook a intrat in parteneriat cu GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation - Alianta homosexualilor si lesbienelor impotriva defaimarii) pentru a preveni orice fel de acte de violenta anti-gay pe platforma sociala.

"In continuarea adaugarii celor doua statusuri de relatie pentru cuplurile gay, aceste icoane sunt un pas important pentru recunoasterea drepturilor cuplurilor gay” a declarat pentru Mashable Allison Palmer, reprezentant GLAAD. “Aceasta modificare vine in continuarea unei serii de masuri luate de Facebook pentru a sprijini comunitatile de gay, lesbiene, bisexuali si transsexuali.”
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: