vineri, 20 iulie 2012

O noua lege ar putea obliga delicventii sexuali sa mentioneze pe Facebook statutul lor penal


Statul Louisiana (SUA) a adoptat o lege care obliga delincventii sexuali sa dezvaluie statutul lor penal pe Facebook si alte retele socialeLegea, prima de acest fel, cere infractorilor sexuali sa includa in informatiile de pe profilul lor crima pentru care au fost condamnati, o descriere a caracteristicilor lor fizice si o adresa de resedinta. Aceasta va intra in vigoare incepand cu 1 august.


Legea va intra in vigoare de la 1 august 2012





In momentul de fata, Facebook nu permite infractorilor sexuali sa isi creeze profiluri pe reteaua sociala, conform termenilor si conditiilor de utilizare. Această noua lege este insa menita sa prinda delicventii sexuali care reusesc sa pacaleasca Facebook si sa isi creeze un profil.


Senatorul care a introdus aceasta lege a declarat pentru CNN ca scopul este de a avertiza oamenii despre cei cu care intra in contact prin intermediul internetului. "Mergi pe strada si uita-te in jurul tau sa vezi cati oameni si copii folosesc Pinterest, Instagram si alte retele sociale. 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana cineva interactioneaza cu copiii si nepotii tai", a spus el.


Cei care incalca aceasta lege risca inchisoare intre doi si 10 ani, fara posibilitate de eliberare conditionata, si o amenda de pana la 1.000 de dolari. O a doua incalcare a legii atrage dupa sine o pedeapsă cuprinsa intre 5 si 20 de ani, fara eliberare conditionata, si o amenda de pana la 3.000 de dolari, conform CNN.


Legea vine intr-un moment in care Facebook are in vedere modificarea reglementarilor sale, pentru a permite copiilor mai mici de 13 ani sa isi creeze profiluri pe reteaua sociala.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: