sâmbătă, 23 iunie 2012

Mobile marketing: 23 de statistici relevante


Lumea marketing-ului incepe sa realizeze ca ascensiunea mobilului nu este un moft care va trece. Vorbim de o schimbare de paradigma, de sfarsitul erei 2.0 si inceputul culturii mobile. Alaturi de adoptarea valorilor sociale, optimizarea pentru mobil trebuie sa fie o prioritate pentru orice companie care vrea sa existe si intr-un viitor deloc indepartat. In acest sens, gasesc relevante urmatoarele 23 de statistici despre starea actuala a internetului.

Date interesante despre marketing pe dispozitive mobile



Penetrarea smartphone-urilor


1) 1.08 din cele 4 miliarde de telefoane mobile din lume sunt smartphone-uri. (Sursa: Microsoft Tag)

2) Se estimeaza ca utilizarea internetului de pe dispozitive mobile va fi mai mare decat de pe desktop-uri in anul 2014. (Sursa: Microsoft Tag)

3) Apple si Android detin peste 75% din piata de smartphone-uri. (Sursa: comScore)

Optimizarea pentru mobil


4) 74% din consumatori asteapta un maxim de 5 secunde pentru ca o pagina web sa se incarce pe un dispozitiv mobil inainte de a abandona site-ului. (Sursa: Gomez)

5) 46% din consumatori nu vor reveni pe un site mobil daca acesta nu a functionat corespunzator la prima vizita . (Sursa: Gomez)

6) 71% din utilizatori se asteaptă ca site-ul pentru mobil sa se incarce cel putin la fel de repede ca varianta pentru desktop. (Sursa: Gomez)

Cautari pe dispozitive mobile


7) 7.96% din totalul traficului web din SUA este trafic mobil. Procentul ajunge la 14.85% in Africa si 17.84% in Asia - o crestere de 192.5% fata de 2010. (Sursa: Pingdom)

8) 50% din totalul cautarilor locale sunt efectuate pe dispozitive mobile. (Sursa: Microsoft Tag)

9) Mentionarea unei locatii in reclamele pentru dispozitive mobile si paginile afisate la cautari creste CRT-ul (click-through rate) cu pana la 200%. (Sursa: ThinkNear)

Comert pe dispozitive mobile


10) Doar 19% dintre companiile de comert din SUA au o aplicatie m-commerce. (Sursa: eMarketer)

11) Doar 4% din consumatori prefera sa-si faca cumparaturile prin intermediul unei aplicatii . (Sursa: eMarketer)

12) 24% din posesorii de tablete din America le folosesc pentru activitati de comert de 2-3 ori pe luna, 20% le folosesc mai mult de o data pe saptamana, iar 12% le folosesc pentru a face cumparaturi in fiecare zi! (Sursa: eMarketer)

13) 29% din utilizatorii de mobile sunt dispusi sa scaneze un cod QR pentru a obtine o reducere. (Sursa: Microsoft Tag)

14) 1 din 5 utilizatori de smartphone-uri scaneaza codurile de bare de pe produse, iar 1 din 8 compara preturile prin intermediul telefonului. (Sursa: comScore)

15) 39% din cazurile in care un consumator pleaca dintr-un magazin fara a cumparara ceva se datoreaza faptului ca a gasit o oferta mai buna prin intermediul smartphone-ului. (Sursa: Motorola Solutions)

Social media si dispozitivele mobile

16) 91% din traficul mobil este pentru activitati sociale, comparativ cu doar 79% in cazul desktop-urilor. (Sursa: Microsoft Tag)

17) 1 din 3 utilizatori Facebook acceseaza platforma de pe un dispozitiv mobil. In cazul utilizatorilor Twitter procentul este de 50% . (Sursa: Microsoft Tag)

18) Volumul scanarilor de coduri QR a crescut cu 300% in 2011 fata de 2010. (Sursa: ScanLife)

Marketing prin email si dispozitivele mobile


19) Din traficul de internet mobil realizat intr-o ora, 25 de minute sunt consumate de e-mail. (Sursa: eConsultancy)

20) Companiile de divertisment, de finante, editurile si retele sociale inregistreaza o medie a vizualizarilor email-urilor de pe dispozitive mobile mai mare decat in cazul celorlalte industrii. (Sursa: Return Path)

21) Intre lunile aprilie si septembrie 2011 s-a inregistrat o crestere a vizualizarilor email-urilor de pe dispozitive mobile de 34%, in timp ce pentru webmail si PC s-a inregistrat o scadere de 11%, respectiv 9,5%. (Sursa: Return Path)

22) iPad-ul, preferat pentru email - vizualizarea email-urilor de pe aceste dispozitive a crescut cu 73%. (Sursa: Return Path)

23) Vizualizarea email-ului de pe dispozitive mobile atinge valorile maxime sambata, iar cele mai mici valori in zilele de luni. (Sursa: Marketing Technology Blog)
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: