miercuri, 27 iunie 2012

Google va lansa "Recomandari +1"


Iniţial asociat cu Google +, butonul "+1" a capatat treptat un scop mai larg. La inceput a fost folosit pentru a imbunatati pozitia unui site in SERPs (rezultatele cautarilor), precum si ca widget definitoriu al retelei sociale. Acum, Google incearca sa ii acorde o relevanta si mai mare pentru utilizatori prin introducerea unei functionalitati noi. Se vor afisa recomandari relevante pentru pagina respectiva la trecerea cu mouse-ul peste un buton "+1".


Google va lansa o noua funtionalitate pentru butonul "+1": recomandarile





In prezent, recomandările sunt vizibile doar pentru developer-i, dar schimbarile vor fi facute publice pentru toti utilizatorii in urmatoarele saptamani. Pentru site-urile care au deja butonul "+1" integrat update-ul se va face automat.

Google a declarat ca urmareste ca recomandarile sa fie cat mai relevante, astfel incat se vor referi intotdeauna la pagini din acelasi domeniu sau subdomeniu. Daca se va dovedi functional, beneficiile sunt evidente: o data apasat butonul "+1" pe pagina unui site, vor fi afisate alte pagini relevante, ducand la cresterea numarului de vizualizari.

Singurul minus este dat de faptul ca butonul "+1" nu este la fel de popular ca "Like" (Facebook) si "Tweet" (Twitter). Desi nu este o problema importanta, inseamna totusi ca cei cu un buton "+1" pe site nu trebuie sa se astepte la cresteri semnificative ale numarului de vizualizari.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: